« All Evenementen

18 september 2017
Einde:
22 september 2017

De Week Tegen Pesten (18 t/m 22 september 2017) gaat dit jaar over online pesten. In deze week helpen we leraren met tips en tools voor het voorkomen en aanpakken van online pesten. Samenwerking met ouders, het team en de leerlingen is daarbij onmisbaar. Online pesten. Pak ’t samen aan!

Zowel leerkrachten als ouders spelen een grote rol in het aanleren van goed gedrag en goede omgangsvormen aan kinderen. Zij hebben een gedeelde verantwoordelijkheid. Online pesten tegengaan kan door op een gelijkwaardige manier samen te werken. Door ouders nadrukkelijk bij de school te betrekken kunnen ouders en school op één lijn komen. Pedagogisch partnerschap tussen volwassenen is daarmee een voorwaarde om te komen tot een ‘gouden driehoek’ tussen leerling, ouders en school. Lees verder >>

Passen kerndoelen 38 en 43 bij de Week Tegen Pesten?

Misschien wel niet. Want:
• als in jouw klas nooit het woord ‘homo’ negatief wordt gebruikt,
• als een slecht voetballende knul géén mietje wordt genoemd,
• en als niemand lelijke dingen roept tegen kinderen van roze ouders,
dan is het de vraag of je als docent moet beginnen over dit soort pesten.

‘Grapjes’

Als je wèl vaker iets negatiefs hoort over seksuele diversiteit en gender(-nonconform gedrag), dan is de Week Tegen Pesten een logisch moment om hier extra aandacht aan te geven. Leg uit wat bepaalde opmerkingen voor sommige leerlingen kunnen betekenen. Vaak hebben kinderen helemaal niet door dat anderen worden gekwetst of onzeker worden door bepaalde ‘grapjes’. Jij als leerkracht kunt het verschil maken: #Jedoetertoe!

Ga naar de website van de Week tegen Pesten >>