Paarse Vrijdag 2017: Welkom in onze tijd

Alle middelbare scholen in Nederland

GSA Netwerk
Website:

Ieder jaar, op de tweede vrijdag in december, kunnen scholen meedoen met Paarse Vrijdag. Op deze dag laten leerlingen en leraren op school zien dat ze tegen homofobie zijn: dat iedereen recht heeft op een veilige sfeer op school. Of je nu homo, hetero, lesbo, bi, transgender of in dubio bent: smaken verschillen, maar iedereen hoort erbij. Het thema van 2017: Welkom in onze tijd!

Thema: Welkom in onze tijd!

Het GSA Netwerk heeft Paarse Vrijdag dit jaar in het teken gezet van anti-hokjes-denken. Hokjesdenken zorgt ervoor dat je anderen niet ziet voor wie ze zijn. Want een mens is altijd veel meer dan alleen één stereotype.

Kom los van wat anderen van je verwachten

Laat je dus verrassen en moedig iedereen aan om volledig zichzelf te zijn. Zonder aannames, zonder vooroordelen. Laat jezelf en anderen vrij. Want op Paarse Vrijdag vier je individuele vrijheid. Los van wat andere mensen over je denken, hoe ‘mannelijk’ of ‘vrouwelijk’ je zou moeten zijn of zou moeten gedragen.

Koningin Maxima bezoekt GSA Den Haag

Met haar verrassingsbezoek aan de GSA van het Hofstad Lyceum in Den Haag opende Koningin Maxima feitelijk de voorbereidingsmaand voor Paarse Vrijdag 2017. Lees hier meer over dit fantastische bezoek.

Paarse Vrijdag Pakketten & Paarse Vrijdag Kranten

Vanaf half november kon je gratis Paarse Vrijdag actiepakketten bestellen bij het GSA Netwerk met nieuwe posters en paarse polsbandjes. Ook kan de school Paarse Vrijdag Kranten bestellen om deze dag meer inhoud te geven. En natuurlijk staat de hele website van Gay&School vol met inspiratie voor leraren om op Paarse Vrijdag een toepasselijke les te geven waarin leerlingen respect meekrijgen voor seksuele diversiteit. (Maar dat mag ook op een andere dag dan Paarse Vrijdag!!)

Verder moeten de leerlingen zelf de school en de zichzelf pimpelpimpelpaars kleuren 🙂

Weet je nog niet wat je gaat aantrekken op Paarse Vrijdag? Het GSA-netwerk verzamelde in haar nieuwsbrief een aantal inspirerende voorbeelden: