« All Evenementen

Arthur van Schendelstraat 696,
Utrecht
+ Google Maps

Leer samen met andere brugklas-docenten de Lovebuzz game op een effectieve en leuke manier te gebruiken in deze workshop van Rutgers.

Laagdrempelig

De Lovebuzz game is een laagdrempelige manier om met leerlingen uit de eerste klas in gesprek te gaan over verliefd zijn, pesten, sexting en lhbt-onderwerpen. Lovebuzz neemt de klas gedurende twee lesuren mee met de zes personages Indra, Kim, Sanne, Gio, Selim en Jasper. We kijken mee hoe het eraan toe gaat op hun schoolfeest. Ze komen daarbij in verschillende situaties terecht. De brugklassers worden uitgedaagd om zich in te leven in de personages en ze van advies te voorzien.

Lhbt-Lovebuzz?

De Lovebuzz game is een goed opstapje naar de lessen relationele en seksuele vorming in het voortgezet onderwijs. Homoseksualiteit wordt niet uitgebreid besproken; wel gaat het over de vraag dat je kunt twijfelen of je jongens of meisjes leuker vindt. Ook gaat het in het spel over ‘niet genderstereotype gedrag’: jongens die geen stoere macho willen zijn en meisjes die niet houden van getut. Het zijn opstapjes om later op school mee verder te gaan.

Lees hier alles over Lovebuzz.

De workshop

In deze workshop wordt gedemonstreerd om dit spel met de leerlingen op een leuke en leerzame manier te spelen. Daarnaast krijg je actuele informatie over on- en offline seksueel gedrag van jongeren, lesmaterialen en relevante websites.

Het programma:

• Korte introductie op het thema relationele en seksuele vorming in het voortgezet onderwijs
  • Introductie Lovebuzz game
  • Demonstratie Lovebuzz game
  • Zelf aan de slag met Lovebuzz game
  • Uitwisselen van ervaringen
  • Hoe verder na Lovebuzz: lesmateriaal en relevante websites

Meer over het aanmelden vind je op de agendapagina van Rutgers.